Catback

Wanneer u aan het kijken bent voor een aanpassing aan uw uitlaatsysteem zult u vast de term catback gehoord hebben. Wat is een catback precies en wat kunt u verwachten van een custom uitlaatsysteem? We leggen het voor u uit.

v/a 895,-

  • Uitlaat geluid naar uw wens
  • Uitlaatklep integratie mogelijk
  • Sierstuk naar keuze
  • 304L RVS
  • 5 Jaar garantie
catback

Wat is een catback?

De naam verwijst naar de katalysator (catalytic converter in het engels). Een catback is het stuk uitlaatsysteem vanaf de katalysator tot het sierstuk. Omdat in dit stuk van de uitlaatlijn zowel de middendemper, einddemper als het sierstuk zitten, is het mogelijk om deze te personaliseren. Voor sommige auto’s is er een kant-en-klare catback verkrijgbaar. Deze kan niet worden gepersonaliseerd.

Welke opties zijn er?

Omdat wij al onze uitlaatsystemen op maat maken is er van alles mogelijk. Zo kunt u kiezen voor wel of geen middendemper. Wanneer u kiest voor een middendemper, hebben wij hier verschillende formaten van. Op deze manier kunnen we het volume van de uitlaat regelen. Bent u op zoek naar een brullende sportuitlaat? Dan plaatsen we de kleinste middendemper, of misschien wel helemaal geen middendemper. Als u liever een subtiel uitlaatgeluid heeft plaatsen wij een grotere middendemper. Voor het formaat einddemper kijken we naar de beschikbare ruimte onder de auto. Dit is voor iedere auto anders. Op basis van de beschikbare ruimte kunt u een einddemper kiezen. U kunt van ons altijd een advies krijgen over wat wij denken dat de beste keuze is, maar de keuze is uiteindelijk aan u! Een catback kan zowel enkel als duaal zijn. Bij een enkele catback is er sprake van één sierstuk, bij een duaal uitlaatsysteem zijn er twee uitlaatsierstukken. Wanneer uw auto standaard een enkel uitlaatsysteem heeft is het (soms) mogelijk hier een duaal uitlaatsysteem van te maken. Hiervoor zullen wij altijd de auto op onze locatie in Beek en Donk willen bekijken. Dit heeft te maken met de beschikbare ruimte onder de auto. Daarnaast moet u rekening houden met de bumper en/of splitter. Deze moet een duaal systeem kunnen accommoderen. In sommige gevallen kunnen we de originele bumper ook aanpassen voor een duaal systeem. Ook dit bekijken wij graag op onze locatie. De eindstyling van de uitlaat doormiddel van een sierstuk(ken) kunnen wij maken zoals u het wilt. Als wij een uitlaatsysteem op maat bouwen is vrijwel alles mogelijk, zo ook een uitlaatklep. Met een uitlaatklep kunt u bepalen hoe sportief uw uitlaat klinkt. Een uitlaatklep kunnen wij zowel op een enkel als duaal exit catback bouwen. Bij een duaal uitlaatsysteem kan ervoor gekozen worden om een klepsysteem volledig te integreren. Hierbij komt er uit een van de sierstukken het gedempte geluid en uit de andere het on-gedempte geluid. Wilt u uw uitlaat nog verder ontwerpen? Dan kiest u voor een RVS uitlaat op maat.
Catback op maat RVS
catback
catback

Is een catback legaal?

We kunnen uw catback bouwen met een straat- en/of circuitfocus. De belangrijkste aspecten, als het gaat om legaliteit, zijn het geluidsniveau, de bevestiging en de bouwtechnische vereisten. Het geluidsniveau wordt bepaald door de aanwezigheid van uitlaatdempers. U kiest hierbij zelf het aantal uitlaatdempers. Omdat we gebruik maken van stevige rvs-hangers en uitlaatrubbers van goede kwaliteit is elke RVS catback deugdelijk bevestigd. De bouwtechnische vereisten hebben te maken met de aanwezigheid van uitlaatdempers. Indien deze aanwezig zijn wordt hieraan voldaan.

Waarom kiest u voor custom catback van HL Motorsport

Wanneer u kiest voor een custom rvs catback is niets te gek. Wij moedigen het aan om uw uitlaat naar uw smaak af te stemmen. Door onze jarenlange ervaring weten wij wat de mogelijkheden zijn en hoe we deze afstemmen op uw wensen. Omdat wij ook uitlaatsystemen produceren voor raceteams zijn al onze uitlaten van circuit-kwaliteit. 

Een HL Motorsport catback is volledig gemaakt van 304 RVS. Het product dat wij voor u maken wordt met de hand TIG gelast. Hierbij wordt de gehele catback voorzien van back purge. Bij deze back purge vullen wij de uitlaat met argon gas. Dit zorgt ervoor dat de las door-en-door sterk wordt. Dit voorkomt scheuren op de lasnaad bij hoge temperaturen.

 Omdat wij zoveel zorg dragen voor de kwaliteit van onze producten krijgt u 5 jaar garantie op het laswerk. Omdat wij alleen 304 RVS gebruiken zijn al onze producten uiterst corrosie bestendig. Zodra wij aan de slag gaan houden wij u op de hoogte met foto’s en informatie. Hierdoor blijft u betrokken bij het gehele proces!

Bij een catback op maat kunt u kiezen welke uitlaatdempers u in het uitlaatsysteem wilt hebben.

Bij een catback op maat is het mogelijk om een uitlaatklep te integreren. Dit kan als Cut-Out of als By-Pass

Omdat een catback op maat maken tijd kost, krijgt u altijd gratis vervangend vervoer. Onze leenauto heeft airco en een zonnedak.

Voor onze custom catbacks gebruiken wij Italiaans gegloeid 304L RVS. Hierdoor is een HL Motorsport catback uiterst corrosie bestendig 

Wij hebben zoveel vertrouwen in een HL Motorsport catback dat u van 5 jaar garantie op het laswerk geniet

catback

Kosten voor een RVS uitlaat op maat

Omdat al onze catback’s worden afgesteld op de wens van de klant is er geen vaste prijs. Op basis van uw wensen maken wij de offerte op maat. Zodra u akkoord geeft op de offerte, plannen we de afspraak in. Omdat het bouwen van een catback vaak meerdere dagen duurt krijgt u gratis vervangend vervoer.