Custom uitlaat laten maken

U wilt een custom uitlaat laten maken, dan bent u bij HL Motorsport op de juiste plek. Met onze jaren lange ervaring kunnen wij iedere uitlaat ontwikkelen naar uw wens. Het specialisme wat wij over de jaren hebben ontwikkeld is getoetst op het circuit evenals de testbank. Hierdoor bieden onze uitlaatsystemen verschillende voordelen over kant-en-klare producten.

Welke voordelen zijn dit? Omdat een uitlaat uit meerdere delen bestaat behandelen we ieder onderdeel apart. Hierbij schetsen wij per onderdeel een beeld van de vermogenswinst die dit biedt. Heeft u vragen over een custom uitlaat laten maken? Hiervoor kunt u altijd contact met ons opnemen.

  • Meer vermogen
  • Minder of meer geluid
  • Corrosie bestendigheid
  • Verbeterde esthetiek
  • 5 Jaar garantie
custom uitlaat laten maken

Spruitstuk

Wanneer u een custom uitlaat laat maken wordt dit onderdeel vaak overgeslagen. Dat is zonde want er is hier veel ruimte om het motorvermogen te optimaliseren. Het spruitstuk is namelijk het eerste onderdeel waar de uitlaatgassen zich doorheen verplaatsen. Hierbij staat de uitlaatflow centraal.

Er is een verschil bij het optimaliseren van het motorvermogen door een spruitstuk. Dit hangt af of het gaat om een atmosferische- of turbomotor. Bij een 4-cilinder atmosferische motor gaat het bijvoorbeeld om de vorm van het spruitstuk. De meest gebruikelijke vormen zijn 4-2-1 of 4-1. 

Custom downpipe laten maken

Als u een custom uitlaat wil laten maken wordt de downpipe vaak aangepast. Dit heeft met de tegendruk te maken. Bij een turbomotor is deze tegendruk niet bevordelijk voor het motorvermogen. Het vervangen de originele katalysator door een sportieve variant kan het motorvermogen met 15% verhogen. Een katalysatorloze downpipe kan het motorvermogen met 25% verhogen. Het rijden met een katalysatorloze downpipe kan in sommige gevallen leiden tot een APK-afkeur. Daarnaast moet u rekening houden met opnieuw afstellen van uw auto. Voor alle informatie bekijkt u onze downpipe pagina.
custom uitlaat laten maken - 4

Middendemper

Bij een custom uitlaat laten maken komt u voor een keuze te staan. Kiest u wel of niet voor het plaatsen van een middendemper? Dit hangt af of er al andere geluidsdempers aanwezig zijn. Dit kan een einddemper, katalysator maar ook een turbo zijn. Wanner één of meerdere van deze onderdelen aanwezig is, is het plaatsen van een middendemper minder nodig. Heeft u liever een bescheiden geluid, of gaat u op het circuit rijden? Dan is het plaatsen van een middendemper een verstandig idee. Hierdoor zult u minder snel problemen ondervinden met de strengen geluidsnormen die hier gelden. Naast het plaatsen kunnen wij ook een middendemper verwijderen. Dit kan uw auto van een sportiever geluid voorzien. Alle informatie staat op de middendemper pagina.

Einddemper custom uitlaat laten maken

Het volume en klank wordt doorgaans het meeste beïnvloed door de einddemper. Wij kunnen ieder merk uitlaatdemper plaatsen. Het is hierbij van belang dat er genoeg ruimte onder de auto is om de gewenste einddemper te plaatsen. De high-flow uitlaatdempers van het merk Simons is wat wij standaard op voorraad hebben en in de meeste gevallen zullen gebruiken. Heeft u specifieke vragen over welke demper of merk demper het best aansluit bij uw auto? Neem hiervoor gerust contact met ons op of bekijk alle informatie rondom einddempers.
custom uitlaat laten maken - 5
custom uitlaat laten maken - 6

Sierstuk bij een custom uitlaat laten maken

Wanneer u een custom uitlaat laten maken door HL Motorsport krijgt u een ruimte keuze aan sierstukken. Wij hebben standaard een ruime voorraad aan sierstukken. Mocht het gewenste uitlaatsierstuk er toch nog niet tussen zitten? Dan kunnen wij nog ruim 100 andere sierstukken binnen 24 uur leveren.

Uitlaatkleppen

Het geluid dat uw auto gaat maken wanneer u een custom uitlaat maken is natuurlijk erg belangrijk. Als u wilt kiezen hoeveel volume uw uitlaat produceert is een uitlaatklep de perfecte oplossing. Met een druk op de knop kiest u tussen sportief of nog sportiever. Het is mogelijk om op bestaande uitlaatsystemen een klep in te bouwen. Die mogelijkheden leggen wij haarfijn uit op onze uitlaatklep pagina. Hier staan ook voorbeelden van het geluid dat een auto met uitlaatklep kan produceren. Wij leveren standaard electronisch gestuurde kleppen. Dit heeft met de betrouwbaarheid te maken. Hierbij is een elektrische klep superieur aan een vacuüm gestuurde klep.

Al onze systemen zijn volledig op maat gemaakt naar uw wensen. Hierbij stellen wij deze samen met u samen

Een de-cat downpipe geeft de beste uitlaatflow. Daarnaast is het mogelijk om een sportkatalysator te plaasten. Hierdoor wordt de euronorm nog steeds behaald.

Standaard gebruiken wij Simons midden- en einddempers. Echter kunt u kiezen voor ander merk!

Wij gebruiken de hoogste kwaliteit 304L RVS. Dit wordt met TIG en back purge gelast om zo de hoogste kwaliteit behalen! 

Wij hebben zoveel vertrouwen in onze producten dat wij standaard 5 jaar garantie bieden op al ons laswerk

Mijn GTE'tje hierheen gebracht! Klinkt zoveel beter! Goed team en zeker niet duur! Top kwaliteit en zeer goede service

B. K.

Is een custom uitlaat legaal?

Een andere belangrijke keuze die u moet maken als u een custom uitlaat laat maken is de focus van het uitlaatsysteem. Hierbij kan gekozen worden voor een straat- of circuitfocus. Voor circuitauto’s gelden er andere regels dan voor straatauto’s.

Voor straatauto’s wordt de legaliteit van het uitlaatsysteem bepaald door de uitstoot, het geluidsniveau en bouwtechnische vereisten. De bouwtechnische vereisten houden in dat er uitlaatdempers aanwezig moeten zijn en dat de uitlaat deugdelijk bevestigd moet zijn. De uitstoot wordt bepaald door de conditie van uw motor en het aan- of afwezig zijn van katalysatoren. 

Voor circuitauto’s zult u moeten kijken naar de meest recente regels die het circuit hanteert of voor uw klasse zijn vastgesteld.

Als u een custom uitlaat laat maken komt deze niet in aanmerking voor een CE-keurmerk. 

Kosten voor een custom uitlaat laten maken

De kosten voor een custom uitlaat laten maken verschilt. Wij maken een offerte op maat. Hierbij kijken wij naar verschillende factoren:

  • Beschikbare ruimte onder de auto
  • Speciale inkoop van onderdelen / materiaal
  • Intergratie van een klepsysteem
  • Prijs van RVS
  • Prijs van Argon

 

Wilt u graag een offerte ontvangen voor custom uitlaat voor uw auto? Hiervoor kunt u het beste contact met ons opnemen. 

custom uitlaat laten maken door HL Motorsport

Waarom kiest u voor HL Motorsport?

Als u custom uitlaat laat maken wilt u een uitlaatsysteem van de hoogste kwaliteit. Dat is wat HL Motorsport kan leveren. Onze kennis en ontwerpen zijn grondig getoetst op het circuit en op de testbank. Hierdoor staan wij niet alleen in voor onze producten, ook weten wij wat onze producten zullen doen voor uw auto. De kwaliteitseis die gesteld wordt aan circuitauto’s wordt geïmplementeerd op uw auto. Hierdoor bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit. Daarnaast krijgt u standaard 5 jaar garantie op het laswerk.

Omdat er hoge kwaliteit 304 RVS gebruikt wordt zijn al onze producten uiterst corrosie bestendig. Omdat wij meerdere dagen nodig hebben voor het ontwerp en productie van uit custom uitlaat krijgt u gratis vervangend vervoer. Ook houden wij u gedurende het gehele proces op de hoogte met foto’s en info via whatsapp. Hierdoor blijft u betrokken bij het proces en heeft kunt u de historie van uw auto bijhouden. 

Hoe lassen wij een uitlaat?

Omdat onze uitlaatsystemen gemaakt worden van RVS lassen wij dit met een TIG-lasapparaat. De binnenkant van de buis wordt voorzien van back purge. Dit zorgt ervoor dat de las door en door sterk is. Hierdoor wordt het schuren van de lasnaad bij hoge temperaturen voorkomen. 

Wanneer RVS niet is voorzien van back purge bij het lassen kunnen de lasnaden, onder last, gaan scheuren. Hierbij zullen er eerst haarscheurtjes ontstaan. Deze haarscheurtjes kunnen op ten duur volledig doorscheuren. De uitlaat zal hierdoor gaan lekken. In het slechtste geval kan deze zelfs afbreken.