Prijzen van HL Motorsport

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van custom uitlaatsystemen. Zo kunnen wij (delen van) de originele uitlaat vervangen door een RVS exemplaar. Daarnaast maken we uitlaatsystemen met een grotere diameter voor betere prestaties. Omdat al onze uitlaten op maat worden gemaakt bespreken we altijd van tevoren de prijzen van alle onderdelen, materiaal en manuren zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

  • Meer vermogen
  • Minder of meer geluid
  • Corrosie bestendigheid
  • Verbeterde esthetiek
  • 5 Jaar garantie
Prijzen HL Motorsport

Spruitstuk prijs

Prijs op aanvraag

De vorm en lengte van de buizen van een spruitstuk hebben veel invloed op hoe het motorblok zich gedraagt. Spruitstukbuizen met een grotere diameter zorgen ervoor dat het motorblok beter zijn uitlaatgassen kwijt kan. Hierdoor wordt de motor efficiënter. Ook de lengte van de buizen heeft invloed op de prestaties van het motorblok.

Downpipe prijs

v/a €685 Een downpipe zonder katalysator of met een sportkatalysator geeft tot wel 25% extra vermogen. Ook krijgt de auto een sportiever geluid en zal de turbo (bij modellen uitgevoerd met een turbo) beter hoorbaar zijn. *Auto’s met een turbo zullen opnieuw afgesteld moeten worden na het monteren van een downpipe. Dit kan met een chiptune. Alleen zo krijgt u het maximale vermogen uit uw auto en bent u er zeker van dat de auto niet te weinig brandstof krijgt. Omdat er veel (mis)informatie is over downpipes hebben we hier een speciale pagina voor. Hier vind u alle informatie, mogelijkheden en prestatie verschillen
Downpipe prijs
Katalysator vervangingsbuis prijs

Katalysator vervaningspijp prijs

v/a €395

Een katalysator is een enorme restrictie in het uitlaatsysteem. Bij veel auto’s kunnen wij de katalysator vervangen door een RVS pijp. Hierdoor is er tot wel 25% aan vermogenswinst te behalen. Ook zal de auto een iets sportiever geluid krijgen.

Onze katalysator vervangingspijpen zijn altijd voorzien van V-band quick release klemmen zodat de originele katalysator makkelijk gewisseld kan worden voor de APK.

*Auto’s met een turbo zullen opnieuw afgesteld moeten worden na het monteren van een katalysator vervangingspijp. Dit kan met een chiptune. Alleen zo krijgt u het maximale vermogen uit uw auto en bent u er zeker van dat de auto niet te weinig brandstof krijgt.

Alle informatie over het vervangen van de katalysator vind u op de downpipe pagina.

Middendemper delete prijs

v/a €225 Een originele middendemper haalt de zware tonen uit het uitlaatgeluid. Door de middendemper te vervangen door een RVS buis zal de auto een wat zwaarder geluid krijgen zonder veel luider te worden. Mocht uw auto een erg grote middendemper hebben dan kunnen we deze ook vervangen door een RVS sport middendemper. Dit voorkomt dat de auto niet te luid wordt. Dit heeft een meerprijs van €99 Meer informatie over een middendemper delete vind op de informatiepagina.
Einddemper prijs

Einddemper prijs

v/a €445 De einddemper is de belangrijkste geluidsdemper in een uitlaatsysteem. De auto krijgt een duidelijk sportief geluid wanneer de einddemper wordt vervangen door een RVS sport-demper. Doordat de originele middendemper behouden zal er geen dreunend geluid ontstaan in de auto. Dit kan eventueel ook in combinatie met een sportief sierstuk naar keuze voor een meerprijs van €99 Wanneer u wilt kunnen schakelen tussen sportief en origineel geluid, dan raden wij een uitlaatklep aan. Alle informatie over de werking van een einddemper vind je op onze einddemperpagina.

Catback prijs

Enkele catback v/a €895
Dubbele catback v/a €1395

Bij een catback maken wij een uitlaatsysteem vanaf de katalysator tot aan de bumper. Hierbij worden zowel de middendemper als de einddemper vervangen door Simons RVS dempers. Een catback komt altijd standaard met een RVS sierstuk naar keuze. U kunt een catback ook combineren met een uitlaatklep:
– een uitlaatklep cut-out voor de meerprijs van €350,
– een uitlaatklep bypass voor de meerprijs van €550.

Voor extra informatie over de uitlaatkleppen, kijkt u op de speciale uitlaatklep pagina. Voor meer informatie over de mogelijkheden bij een catback op maat, bekijkt u de catback-pagina

Volledige systeem prijs

Enkel v/a €1495
Dubbel v/a €1995

Bij een volledig systeem maken wij het hele uitlaatsysteem opnieuw van RVS, exact zoals u wilt. Hierbij worden zowel de middendemper als de einddemper vervangen door Simons RVS dempers. Een compleet systeem komt standaard met een RVS sierstuk. U kunt een compleet systeem ook combineren met een uitlaatklep:
– een uitlaatklep cut-out voor de meerprijs van €300,
– een uitlaatklep bypass voor de meerprijs van €450.

Omdat een uitlaat op maat veel opties biedt, hebben wij deze voor u uitgewerkt. U lees alles over een RVS uitlaat op maat op onze informatie pagina.

Sierstuk prijs

v/a €175 Wilt u wel de looks van een sportuitlaat maar niet het extra geluid, dan is een sportief uitlaatsierstuk de optie voor u. We hebben een assortiment van hoge kwaliteit RVS Simons sierstukken, maar we kunnen ook andere merken leveren. Wilt u toch een sportiever geluid én een sportievere look, overweeg dan een sportieve einddemper

Uitlaatklep cut-out prijs

v/a €485 Bij een cut-out plaatsen wij een klep voor de einddemper. Als de klep openstaat gaat het geluid na de middendemper meteen naar buiten. Dit zorgt voor een sportief geluid. Gaat u een lang stuk snelweg rijden, dan kunt u met een druk op de knop de klep weer sluiten zodat het geluid door het volledige uitlaatsysteem gaat en de auto weer het originele geluid maakt. Omdat onze kleppen 99,9% luchtdicht zijn zult u geen problemen krijgen bij de APK. Alle informatie over een uitlaatklep en de werking hiervan vind u op onze informatiepagina.

Uitlaaklep by-pass prijs

v/a €785

Bij een bypass plaatsen wij een klep in een buis die om de einddemper heen gaat. Hierdoor zullen de uitlaatgassen altijd via het sierstuk de uitlaat verlaten. Als de klep openstaat wordt de einddemper omzeild. Dit zorgt voor een sportief geluid. Gaat u een lang stuk snelweg rijden, dan kunt u met een druk op de knop de klep weer sluiten zodat het geluid door het volledige uitlaatsysteem gaat en de auto weer het originele geluid maakt.

Alle informatie over een bypass uitlaatklep vind u op onze informatiepagina. 

uitlaatklep prijs

Resonantiekamer prijs

v/a €525

Bij een sportuitlaat zonder dempers, kan er bij een bepaald toerental in de auto een dreunend geluid ontstaan. Met een resonantiekamer kan het dreunen gedempt worden zonder dat het sportieve geluid van de uitlaat verloren gaat. Wij kunnen met een geluidsmeting de exacte frequentie van het geluid vaststellen. Hiermee kunnen we de exacte maat voor een resonantiekamer berekenen

* Met uitzondering van uitlaatkleppen (1 jaar garantie). Op al onze diensten en producten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.