Sportuitlaat op maat

Zoekt u een sportuitlaat op maat? Dan bent u bij HL Motorsport op de juiste plek. Het ontwerpen en produceren van een sportuitlaat op maat is ons specialisme. Op basis van uw wensen produceren wij uw uitlaat.

Een sportuitlaat op maat kent verschillende voordelen. Onderstaand gaan we hier verder op in.

  • Meer vermogen
  • Minder of meer geluid
  • Corrosiebestendigheid
  • Verbeterde esthetiek
  • 5 Jaar garantie
sportuitlaat op maat
spruitstuk op maat

Spruitstuk sportuitlaat op maat

Wanneer de uitlaatgassen het motorblok verlaten gaan deze eerst door het spruitstuk heen. Bij het produceren van een sportuitlaat op maat wordt dit onderdeel vaak vergeten. In het spruitstuk is echter nog veel ruimte voor vermogensoptimalisatie. Hierbij staat de uitlaatflow centraal. Deze uitlaatflow is wel verschillend voor atmosferische- of turbomotoren. 

De vorm (gelijke of ongelijke lengte) van het spruitstuk bij een sportuitlaat op maat heeft invloed op de uitlaatflow. Voor auto’s die zijn voorzien van een 4-cilindermotor is er bijvoorbeeld de keuze tussen een 4-2-1 of een 4 naar 1 spruitstuk

Downpipe sportuitlaat op maat

Het eerste stuk van een sportuitlaat op maat bestaat uit de downpipe. Hierin zitten de O2 sensoren en katalysatoren. De tegendruk die de katalysatoren produceren is nadelig voor het vermogen van de auto. Het vervangen van de originele katalysator door een sportkatalysator kan het vermogen verhogen met 15%. Met het plaatsen van een de-cat en grotere diameter downpipe kan het vermogen van de auto worden verhoogd met 25%. Bij het plaatsen van een de-cat moet de uitstoot van de auto in acht genomen worden. Wanneer de downpipe wordt veranderd moet de auto worden voorzien van een tune die aansluit bij uw sportuitlaat op maat. Op basis van uw wensen, ontwerpen en produceren wij de sportuitlaat op maat die perfect bij uw auto aansluit. Alle informatie over de downpipe vindt u op de downpipe pagina.
Sportuitlaat op maat downpipe
Sportuitlaat op maat middendemper

Middendemper sportuitlaat op maat

In het midden van de uitlaat zit de middendemper. De aanwezigheid van een einddemper en/of katalysatoren hangt sterk samen met de keuze voor het wel of niet plaatsen van een middendemper. Als de motor voorzien is van een turbo, is het plaatsen van een middendemper vaak minder nodig. Dit komt omdat de turbo ook geluid dempt. Wanneer er geen katalysator aanwezig is, is het dempende effect van de uitlaat ook minder. Het plaatsen van een middendemper kan dan verstandig zijn. Dit geldt al helemaal voor circuitgebruik aangezien de regels op het circuit omtrent het geproduceerde geluid steeds strenger worden. Bent u niet op zoek naar een complete sportuitlaat op maat, maar wilt u wel een sportiever geluid, dan kan een middendemper delete een uitkomst zijn.

Einddemper sportuitlaat

Bij een sportuitlaat op maat heeft de einddemper de meeste invloed op het uitlaatgeluid. Dit einddemper bepaald niet alleen de klank, maar ook het volume. Standaard gebruiken wij Simons hi-flow uitlaatdempers bij een sportuitlaat op maat. Als u graag een ander merk uitlaatdemper wilt hebben dan is dat uiteraard geen probleem. Het is van belang dat er voldoende ruimte is om deze demper te plaatsen. Als u twijfelt welke einddemper het beste aansluit bij uw wensen, kunt u het beste contact met ons opnemen. We kunnen u dan ook persoonlijk advies geven.
sportuitlaat op maat einddemper
Sportuitlaat op maat sierstuk

Sierstuk bij een sportuitlaat op maat

Bij elke sportuitlaat op maat kunt u een sierstuk kiezen uit onze ruime voorraad. Buiten onze vaste voorraad kunnen wij binnen 24 uur meer dan 100 andere sierstukken leveren. Bij een duaal uitlaatsysteem zijn dit er uiteraard twee.

Uitlaatkleppen

Als u graag een keuze heeft in uitlaatvolume is het mogelijk om een klepsysteem te integreren. Op bestaande sportuitlaten is het vrijwel altijd mogelijk om een dump-valve te plaatsen. Als u liever een by-pass klepsysteem wilt, bekijken we graag samen met u of hier voldoende ruimte voor is. Bij een sportuitlaat op maat zijn er meer mogelijkheden. Hierbij is een bypass klepsysteem bijna altijd mogelijk. Wanneer uw auto is voorzien van een duaal uitlaatsysteem is het mogelijk om het geluid over de beide kanten van de uitlaat te verdelen. We bekijken graag de mogelijkheden voor uw auto. Het resultaat van een uitlaatklep vindt u op de uitlaatkleppen pagina.

Al onze systemen zijn volledig op maat gemaakt naar uw wensen. Hierbij stellen wij deze samen met u samen

Een de-cat downpipe geeft de beste uitlaatflow. Daarnaast is het mogelijk om een sportkatalysator te plaasten. Hierdoor wordt de euronorm nog steeds behaald.

Standaard gebruiken wij Simons midden- en einddempers. Echter kunt u kiezen voor ander merk!

Wij gebruiken de hoogste kwaliteit 304L RVS. Dit wordt met TIG en back purge gelast om zo de hoogste kwaliteit behalen! 

Wij hebben zoveel vertrouwen in onze producten dat wij standaard 5 jaar garantie bieden op al ons laswerk

Mijn GTE'tje hierheen gebracht! Klinkt zoveel beter! Goed team en zeker niet duur! Top kwaliteit en zeer goede service

B. K.

Is een RVS sportuitlaat op maat legaal?

We kunnen een sportuitlaat op maat bouwen met circuit- of straatfocus. Als het gaat om de legaliteit zijn de uitstoot, de bouwtechnische vereisten, de bevestiging en het geluidsniveau belangrijk. 

Het geluidsniveau wordt bepaald door de aanwezigheid van uitlaatdempers, katalysatoren en/of turbo. De uitstoot wordt bepaald door de gezondheid van uw motor. Omdat elke sportuitlaat op maat altijd is voorzien van dikke rvs-hangers en stevige rubbers, is deze deugdelijk bevestigd. Wanneer er uitlaatdempers aanwezig zijn wordt er voldaan aan de bouwtechnische eisen.

Omdat elke sportuitlaat op maat uniek is, is deze niet voorzien van een CE-keurmerk. Al onze sportuitlaten op maat zijn bedoeld voor circuitgebruik.

Kosten voor een sportuitlaat op maat

De prijs van een sportuitlaat op maat wordt bepaald door de beschikbare ruimte onder de auto, uw speciale wensen, de inkoop van onderdelen, de prijs van RVS & argon en eventueel de integratie van een klepsysteem. Voor een prijsindicatie kunt u het beste contact met ons opnemen. Dit kan via Whatsapp, mail of telefoon.

 

Sportuitlaat op maat catback

Waarom kiest u voor HL Motorsport?

Bij HL Motorsport gaan wij altijd voor de hoogste kwaliteit. We hebben  veel kennis als het gaat om een sportuitlaat op maat. Deze kennis komt veelal uit de productie van raceonderdelen. Met deze kennis wordt ook uw sportuitlaat op maat gemaakt. 

Veel van onze producten zijn getest op de vermogensbank en het circuit. Hierdoor weten wij wat onze producten kunnen en opleveren. De kwaliteitseis voor dit circuitgebruik wordt ook toegepast op uw sportuitlaat op maat. Om deze reden geven wij standaard 5 jaar garantie op het laswerk.

Omdat elke sportuitlaat op maat wordt gemaakt van RVS is deze uiterst corrosiebestendig. Het ontwerpen en produceren kost vaak meerdere dagen. Daarom krijgt u altijd gratis vervangend vervoer. Gedurende het gehele proces blijft u up-to-date met foto’s en informatie via Whatsapp.

Hoe lassen wij een sportuitlaat?

Wij lassen een sportuitlaat op maat met een TIG-lasapparaat. Al ons laswerk voorzien van een zogenaamde backpurge. Dit zorgt ervoor dat de las door en door sterk is en voorkomt het scheuren op de lasnaad bij hoge temperaturen. 

TIG-lassen is dé manier van lassen waarbij de lasnaden zelf het allersterkste zijn. Als het laswerk niet wordt voorzien van backpurge kunnen er snel haarscheurtjes ontstaan. Zodra de uitlaat begint te scheuren is deze niet meer gasdicht. Dit is APK-afkeur. In het slechtste geval breekt de gehele uitlaat af.

Sportuitlaat op maat laswerk