Uitlaatklep

Wanneer u wilt kunnen kiezen tussen het originele en een sportiever geluid is een uitlaatklep dé oplossing. Grofweg zijn er twee soorten; een uitlaatklep elektronisch en een uitlaatklep vacuüm  We vertellen u wat belangrijk is, hoe een uitlaatklep werkt, welke wij gebruiken en de verschillende manieren waarop een uitlaatklep systeem geïnstalleerd kan worden.

v/a 485,-

  • Sportief geluid
  • Keuze voor origineel geluid
  • Corrosie bestendigheid
  • 2 Afstandsbedieningen
  • 5 Jaar garantie
TIG lasser HL Motorsport
Uitlaatklep vacuum

Hoe werkt een uitlaatklep?

Een uitlaatklep systeem is, zoals de naam al doet vermoeden, is een klep waarmee de uitlaatgassen gestuurd kunnen worden. Een uitlaatklep plaatsen we vóór een demper naar keuze. Wanneer een uitlaatklep dicht is zullen alle uitlaatgassen door de demper geleid worden. Zodra de klep geopend wordt kunnen de uitlaatgassen om de demper heen. Doordat de demper omzeild wordt, zal het uitlaatgeluid luider worden. Het resultaat hiervan is een lekker sportief geluid met één druk op de knop. Het ideale van een klep is dat u het geluid dus ook kunt ‘uitzetten’. Wanneer u veel woon-werk verkeer rijdt is dit erg prettig. Er zijn twee aansturing systemen beschikbaar.

Uitlaatklep Vacuüm

Dit systeem wordt aangesloten op een van de vacuümleidingen van uw voertuig of aan een aparte vacuümpomp. Met een terugslagklep wordt bepaald of de klep open of dicht staat. Dit alles wordt aangestuurd door een elektronische zender. Hierdoor kunt u met een afstandsbediening de uitlaatklep besturen. Dit systeem geniet niet onze voorkeur. Omdat er veel onderdelen zijn, is de kans op falen groter. Ook is het niet ongebruikelijk dat er vacuümdruk lekt uit de leidingen. Hierdoor slaat de vacuümpomp vaker aan. Dit kan op ten duur als storend worden ervaren.

uitlaatklep elektrisch

Uitlaatklep elektronisch

Bij dit systeem wordt de klep direct aangestuurd door een sterke elektrische motor. Deze motor staat door middel van een strakke veer in verbinding met de vlinderklep. Deze veer zorgt ervoor dat de klep altijd onder spanning staat en niet zal gaan rammelen. Ook als er op lange duur slijtage zou optreden, vangt de veer dit op en werkt de klep nog steeds naar behoren. Dit systeem heeft als voordeel dat het slechts 3 onderdelen heeft en daarmee erg betrouwbaar is.

De zendermodule die de klep aanstuurt wordt achter de bekleding weggewerkt. We sluiten de klep aan op op een geschakelde 12V bron zodat de klep op geen enkele manier de accu kan belasten als de auto uit staat. De uitlaatklep onthoudt ook de laatste stand waarop deze is gebruikt. Dat betekent dat als u de motor uitzet met de klep open, de auto ook weer zal starten met de klep open. Andersom werkt dit natuurlijk ook. De motor uitzetten met de klep dicht betekent auto starten met de klep dicht. Dit vinden vooral de buren prettig.

Cutout of bypass?

Bij een cutout, ook wel dumpvalve genoemd, wordt een gat in de uitlaat gemaakt. Hier wordt de klep geïnstalleerd. Wanneer de klep gesloten is wordt het volledige uitlaatgeluid gedempt. Wanneer de uitlaatklep open staat wordt de einddemper omzeild. Hierdoor krijgt u een lekker sportief geluid. We plaatsen de klep meestal tussen de midden- en einddemper omdat hier de klank veelal het beste is. Daarnaast wordt het geluid achter de bestuurder geproduceerd. Dit komt het comfort ten goede. Deze installatie is vrijwel voor elke auto mogelijk. Bij een bypass worden er twee gaten in de uitlaat gemaakt. Eén voor en één achter de einddemper. Als de klep open staat, worden de uitlaatgassen door een buis om de demper heen geleid. Het voordeel van een bypass is dat de damp en het geluid uit de sierstukken blijven komen. Omdat er genoeg ruimte moet zijn rondom de demper is dit niet voor iedere auto geschikt. Wij bekijken graag samen met u welke uitlaatklep voor uw auto het meest geschikt is.
uitlaatklep cutout

Vandaag door HL een klep in de uitlaat laten monteren.
Vriendelijke vent, duidelijk in uitleg.
Verrassend, een gratis leenauto !
Ik werd gedurende de montage via de app op de hoogte gehouden.

Superservice en zeker een aanrader.

Marc

Kosten voor een uitlaatklep

Voor een cutout rekenen wij een vaste prijs van 485 euro. De kosten van een bypass worden bepaald door de beschikbare ruimte rondom de demper en de lengte van de demper.

Is een uitlaatklep legaal?

Het hebben van een klep is niet illegaal. Wanneer de klep gebruikt wordt mag de auto volgens de wet niet meer dan 2 decibel maken dan op het kenteken staat aangegeven. Dit lijkt wellicht niet zoveel, maar 3 decibel is een verdubbeling van het geluid. Dit komt omdat de decibelschaal niet recht evenredig is maar exponentieel.

Om een boete te krijgen voor een te luide uitlaat moet er een meting gedaan worden. Dit gebeurt niet vaak omdat deze meting lastig is. Hiervoor is een gekalibreerde decibelmeter nodig. Ook mag er tijdens een meting geen/weinig achtergrondgeluid zijn. Dit is in het dagelijkse leven lastig. Het voordeel van een klep is dat u deze kunt dichtzetten voordat oom agent boos is!

Voor de APK geeft een uitlaatklep geen problemen. Omdat onze kleppen voor 99% luchtdicht zijn wordt er aan alle wet- en regelgeving voldaan.

Uitlaatkleppen HL Motorsport

Met een uitlaatklep kunt u kiezen tussen origineel en sportief geluid. Simpel en snel door de 2 meegeleverde afstandsbedieningen!

De uitlaatklep kan op twee manieren worden geplaatst. Een Cut-out is vrijwel voor iedere auto mogelijk. Voor een By-pass moet er genoeg ruimte zijn, hiervoor zien we graag uw in auto in persoon.

Voor het plaatsen van een uitlaatklep hebben gemiddeld een dag nodig. Hiervoor krijgt u een gratis leenauto mee

Zowel de uitlaatklep als het de bevestiging is gemaakt van gegloeid 304L RVS. Hierdoor zijn de uitlaatkleppen van HL Motorsport uiterst corrosie bestendig

U krijgt standaard 5 jaar garantie op al het laswerk van HL Motorsport.

Waarom kiest u voor HL Motorsport?

Niet alleen krijgt u de hoogste kwaliteit, ook krijgt u 5 jaar garantie op het laswerk, gratis vervangend vervoer en houden wij u op de hoogte via whatsapp. Hierdoor blijft u betrokken bij het proces en weet u precies wat er gebeurt.